Projekt plastbanta har startat

Projekt plastbanta har startat och jag börjar med mina skärbrädor. Vi har några färgglada skärbrädor i plast från IKEA som börjar bli alldeles för svåra att få rena när man diskar dem. Ett ypperligt tillfälle att byta ut dem mot mer hållbara alternativ.

Jag bestämmer mig för skärbrädor i trä, svenskt trä och läser att björk bör vara ett bra material för skärbrädorna. Funderar om det inte borde gå alldeles utmärkt att göra en egen skärbräda av björk. Efter lite informationssökande inser jag att det ändå är en hel del arbete med att tillverka den själv då man helst ska kapa träet längs efter träfibrerna om skärbrädan ska bli hård. Det får bli ett projekt längre fram.

Minskar mitt sökområde och letar något lokalproducerat. Hittar till Forsnäs Hemmans webbutik( Vill bara påpeka att jag är inte på något sätt sponsrad av Forsnäs Hemman men gärna tipsar vidare om dem) Lappland får anses som tillräckligt närproducerat vid det här tillfället. Klickar hem en skärbräda i ”Lappländsk björk”.

Idag hämtade jag ut mitt paket och det var liksom kärlek vid första ögonkastet, om man nu kan bli kär i en skärbräda?!

Skärbräda trä Skärbräda björk

Den här brädan är inte alltför stor så jag ska försöka hålla ögonen öppna efter en större variant också. Men vi tar ett steg i taget…

2 svar på “Projekt plastbanta har startat”

  1. Pernilla

    Vilket bra intiativ. Jag plastbandsdraperi hela tiden. Försökernatt förvara i glas och porslin i kylskåpet och använder nästan aldrig folie. Men skärbrädan från Ikea i PLAST det har jag. Fy på mej. Jag ska följa ditt exempel.
    /P

    • Sandra Inläggsförfattare

      Ja, jag försöker att ha i åtanke hela tiden att minska användandet av olika plaster. Skärbrädan var en riktig höjdare!

Kommentarer är stängda.