Bilder från mitt bo och krukväxter

Jag gillar krukväxter, gärna stora och bara de utan blommor. Gröna växter ska det vara. Just nu har jag lite för många krukväxter och svårt att placera dem på platser där de borde trivas bra. Men det är en grym fördel att ha några krukväxter för mycket när det då och då är någon rackare som man glömmer vattna och inte hittar den förrän det är för sent!

krukväxter gullranka

Egentligen är det hög tid att sätta om sina krukväxter i ny jord under januari-mars men jag brukar alltid vänta till sommaren så jag kan vara ute på gräsmattan och spilla med all jord. Gullrankan på bilden ovan har fått sällskap av ett par tavlor i den inte längre så nytapetserade hallen.

krukväxter i fönsterKrukväxter Gullrankakrukväxter vardagsrum

I ett köksfönster har jag några murgrönor på tillväxt, de borde snart få komma i jord. Murgrönan är tacksam på det viset, det är enkelt att bara klippa av en gren, sätta den i vatten och vänta på att den ska få rötter. Sedan sätter man den i jord och ser till att hålla jorden fuktig i början. Vips har en krukväxt blivit två.

krukväxter tillväxt

Min äldsta och största växt, en benjaminfikus mår inte längre så bra. Han brukar tappa bladen ibland men så här tom på blad har han nog aldrig varit. Tror inte att han gillar sin nya mörka plats men han är alldeles för stor för att rymmas på fönsterbrädan. Lite kärlek så hoppas jag att han repar sig!

krukväxt benjaminfikus

Well, det finns en hel del fler växter i mitt hem men vi avslutar här, jag vill ju inte framstå som den galna krukväxtkvinnan! ;)

2 svar på “Bilder från mitt bo och krukväxter”

  1. Pernilla

    Benjaminfikusen eller Citrusfikus är en växt som inte vill ha det mörkt. Även om man ställer den på ljusaste stället brukar dem tröttna så här års. Men den kommer nog tillbaka.
    /P

    • Sandra Inläggsförfattare

      Ja, jag har varit med om att han har tröttnat tidigare men det här året känns det som att det är värre än någonsin! :)

Kommentarer är stängda.