Boktips till trädgårdsodlaren

Vi åkte till biblioteket en kväll, jag hade fått sms om att en bok jag beställt hade kommit in. Vet inte hur jag hittade den men förmodligen var det under mitt letande efter inspirerande trädgårdsböcker. Jag blev i alla fall intresserad av Stefan SundströmsStefans lilla gröna” och bestämde mig för att låna den på biblioteket innan jag bestämde mig för om jag ville köpa den. Jag kom hem och började läsa bokens förord och sedan var jag fast. Jag slukade boken från pärm till pärm direkt, och älskade den.

trädgårdsbok

Boken åkte direkt in på min ”att köpa lista” och kanske passar den bra att unna sig när våren kommer på riktigt.

En trädgårdsbok utan krusiduller och pekpinnar som är enkelt skriven och jag vill sätta igång med att gräva djupbäddar direkt. Älskar Stefans stil även om jag knappt visste vem han var innan jag började läsa boken. Ett hett boktips med andra ord till alla de som odlar eller drömmer om att odla sin egen mat, oavsett om det är på hobbynivå eller med ambitioner om att bli självhushållande!

Stefans lilla gröna

Även ur den här boken har jag hunnit samla på mig lite tips och fakta till den kommande kompostprioriteringen och jag har börjat undersöka möjligheten att frakta hem lite brunnen hästgödsel.