I min bokhylla, eller i alla fall på min hylla

Jag är definitivt ingen bokmal och jag äger ingen regelrätt bokhylla. Jag kan verkligen inte läsa romaner eller liknande utan att jag somnar efter ett par blad. När jag var yngre läste jag en hel del men det är som att den delen av mig har vuxit bort? Har på senare år försökt mig på ljudböcker och det har gått okej så länge jag inte lägger mig ned när jag ska lyssna.

Däremot gillar jag att samla på mig olika faktaböcker, helst de med vackra bilder. Det ska gärna vara böcker som man kan öppna och bläddra i, läsa lite här och där efter vad man känner för att läsa om. Min absoluta favorit är Slow Gardening som har hängt med i min hylla ett tag nu, verkar tyvärr vara slutsåld och svår att få tag i längre. Den tar jag gärna fram och bläddrar i lite nu och då. Böckerna blir som små uppslagsverk dit jag går om det är något jag vill läsa mer om eller om jag bara behöver inspiration.

trädgårdsbok

Man kan se ett litet tema i min bokhög, det verkar som att jag dras mot trädgårdsböcker. Brödboken längst ned hittade jag av en slump i mina gömmor här om dagen, jag har ingen aning om hur den har kommit i min ägo?!! Allt om Kompost fyndade jag på second hand tidigare i år och den är en av böckerna jag tänker försöka grotta ned mig i någon dag.

Boken näst längst upp, Torka mat, har varit min stora bibel under ett par år. Har torkat en hel del grödor men är sugen på att prova torka mer matiga saker som kan vara bra att ha med sig på kommande fjällturer…

trädgårdsböcker

Är också sugen på Maria Öståkers bok ”Självhushållning i praktiken” som jag tror kan vara precis en sån bok som jag gillar, en sån bok som man kan ta fram och bläddra i lite nu och då.

Har ni några tips på vackra trädgårdsböcker?

Ett svar på “I min bokhylla, eller i alla fall på min hylla”

Kommentarer är stängda.