2015 – Året som gick del 2

Jag fortsätter min årskrönika för 2015 och här kommer andra halvan av året. Den första hittar du här.

Juli blev en händelserik månad. Vi åkte till Leksand för en veckas semester och gick på Orsa björnpark. Vi ”spontanköpte” Stugan i forsen och åkte på några dagars fjällsemester till Sandviken. Jag fortsatte springa ganska regelbundet, kunde nästan säga att jag fått in en rutin, och tog årets första och enda dopp i sjön. Det regnade en hel del och sommarmånaden Juli var verkligen ingen sommarmånad! Ändå växte det rätt så bra i odlingarna, i växthuset i alla fall, morötterna hade knappt börjat titta upp!

Orsa björnpark

FjällvandraFjällvandring

stuganiforsenpallkrage

Augusti. Vi tog farväl av min älskade farmor somnade in under början av månaden. Vi fick nyckeln och tillgång till stugan i forsen där vi spenderade alla helger och en del kvällar. Skolan började om och här i byn fick vi inviga vår nya friskola! Jag fick min första ”fast löpande kund” i företaget och kunde börja se framemot en (om än liten) inkomst varje månad. Plockade kantareller i skogen och skördade både gurkor och tomater i växthuset. Kunde räkna ihop till 30 avverkade löppass sedan starten i slutet av april. Augusti slog till på stort och bjöd på den sommarvärme som juni och juli saknade. Virkade poncho och handledsvärmare.

naturbildertomaterVirkade handledsvärmare

September. Vi fortsatte att spendera hela helgerna på stugan i forsen. Sista helgen i månaden stängde vi för vintern eftersom att vi inte kunde veta om hösten skulle bli vinter fort det här året. Jag virkade en annan modell av handledsvärmare. Tränar ganska regelbundet innan jag i slutet av månaden åker på en segdragen förkylning. Skördar vattenmelon och andra godsaker från växthuset och i odlingskragarna rycker jag upp de sista morötterna, rödbetorna och potatisen. Provar torka tomater i frukt och bär torken. Jag fotar norrsken och plockar svamp och blåbär.

virkade handledsvärmareseptemberblåbärNorrsken

Oktober. Hönsen åker tillbaka till vinterförvaringen hos mina föräldrar. Jag plockar ännu mera svamp. Gör ett försök att lära mig sticka på riktigt. Gick på en arbetsintervju och spenderade lite mer tid i skogen. Blir tillslut kvitt den där envisa förkylningen och tar upp träningen igen. Njuter av magiska soluppgångar genom köksfönstret.

kantarellyckaoktober

November. Kommer in i en bra träningsrutin och går på mitt första cross nature pass. En rätt så stressig höst börjar bli än mer stressig. Jag andas ut i skogen mellan varven. Virkar som besatt inför en julmarknad. Åker till Umeå för att gå på ett möte. Det blir vinter och kommer snö, jag köper ett nytt objektiv till kameran.

murgrönaförsta snön

Och till sist blir det december. Känns svårt att summera den här månaden när man fortfarande är mitt i den. Tiden går så fort och jag har säkert hunnit med en hel del, det har bara liksom inte satt sig ännu. Vi har pysslat en hel del, jag har tränat på rätt så bra fram till julveckan i alla fall, sen blev det lite si sådär med löpningen de sista veckorna av året. Det nya objektivet till kameran har gett mig en enorm fotolust och jag letar konstant fotomotiv igen, det var flera år sedan sist!

granrisgrankvist

Jag har haft ett riktigt bra år i år igen och ser framemot det nya året med ödmjukhet.

3 svar på “2015 – Året som gick del 2”

  1. Katta - Bucketlife

    VIlket härligt år, spännande, naturnära och utvecklande – och stugan ser otroligt mysig ut! Hur långt från er är den?

    De där handledsvärmarna förresten – kan man beställa såna? Så fina!

Kommentarer är stängda.