2015 – Året som gick del 1

Gick igenom mina bildmappar från 2015 här om dagen. Jag har fotat över 7000 bilder under året som gått och den största delen av dem är naturbilder. Så här kommer en liten årskrönika över mitt 2015, vi börjar med det första halvåret.

Januari 2015

Året började med ett helt okej snöläge, det var en ganska kall månad men utan några jättekalla januaridagar. I slutet av månaden fick vi lite mer snö. Jag hade en tuff avslutning på skolans hösttermin i mitten av januari med en hel del pluggande inför tentor och omtentor. Lyckades åka längdskidor ett par gånger under månaden.

Jag virkade ett ulltäcke till hunden som aldrig kom till användning och ett par ullstrumpor till mig själv.

Virkat hundtäcke

Februari som var väldigt mild försvann som i ett nafs. Jag pratade stort om att komma igång med träningen igen men lyckades inte finna motivationen.  Vi pysslade en massa dottern och jag. Med sprayfärg förvandlade jag bland annat en gammal träbricka. Jag avslutade februari med en tjejhelg på hotell i Lycksele.

Sprayfärgad brickafebruari 2015

Mars månad var varm, tror vi hade fler dagar med plusgrader än minusgrader fast det var alltid kallt om nätterna. Vi gjorde flera utflykter med skoter under helgerna och på vårdagjämningen fick vi uppleva en solförmörkelse. Under den här månaden tapetserade jag och min far äntligen om i vår hall. Jag virkade sjalar och babyfiltar i ekologisk ull. I slutet av månaden (något sent) kickade jag igång årets trädgårdssäsong och satte jag frön för årets odlingar.

ila i pulkatapetserad hall

Virkad sjalfröer 5015

April började med påskhelgen och vi var utomhus och grillade korv. Sen försvann snön och det blev vår i skogen. Jag satt med i en rekryteringsgrupp och vi hade arbetsintervjuer på kvällstid hela månaden. Min ”arbetsbelastning” var ganska hög under hela månaden. Jag virkade i ekologisk bomull och det blev grytlappar, disktrasor och iPad-fodral. I köksfönstret frodades mina gurkplantor. Det var också i slutet av april som jag smygbörjade min träning och tog mina första staplande löpsteg i ett 10 veckors löpprogram.

vår i skogenekologisk bomullapril gurkor

Så kom maj och den riktiga våren. Jag hämtade hem hönsen från vinterförvaringen, och man kunde äntligen börja arbeta ordentligt ute i trädgården. I slutet av månaden fick plantorna flytta ut från köksfönstret och in i växthuset. Vi körde bil längs skogsvägar och spanade efter djur och höga vattenflöden. Min träning blev mer och mer regelbunden. Jag fick min pulsklocka i present och längtade efter en bättre kondition.

Hönsväxthusetälg

I juni fick jag och dottern äntligen sommarlov. Vi gjorde årets första (och enda!?) tältnatt. Firade midsommar hos dotterns kusiner i Umeå. Och jag skördade årets första gurka den här månaden! Juni var kallt och ingen riktig sommarmånad det här året!

tältgurka (2)

Fortsättning följer…