Det ryktades om norrsken

Den där facebookgruppen som håller koll på norrskenet, som jag tipsade om tidigare, hade förvarnat för att det eventuellt kunde bli ett rejält norrsken under gårdagskvällen. Till och med Svt och Aftonbladet skrev om de stora chanserna för norrsken. Jag hade inget bättre för mig och kände inte för att sätta mig framför tv’n. Väder utsikten var dock inte så lovande men jag tyckte mig se en öppning i molntäcket. Packade kamerautrustningen i bilen, tog med mig min mörkrädda hund, och körde till skogen.

Insåg ganska fort när jag stannat bilen och ställt upp stativet till kameran att det inte skulle bli något norrsken. Det var alldeles för mycket moln på himlen. Men när jag ändå hade släpat med mig alla grejor och tagit mig ut i skogen så passade jag på att fota lite.

natthimlen

Det är fascinerande hur mycket det lyser från stadskärnan fast än jag står mitt ute i mörkaste skogen. Nu fångar visserligen kameran upp ljuset under en ganska lång stund på fotot ovan så att det blir lite överdrivet på bilden.

nattfoto

Inget ont som inte  har något gott med sig i alla fall. Jag hittade en skogsbilväg som var plogad och underlaget såg superfint ut, om några timmar tänker jag i dagsljus förlägga årets sista löppass där!

2 svar på “Det ryktades om norrsken”

    • Sandra Inläggsförfattare

      Norrskenet är verkligen förtrollande! Klart att du kommer att få se det du med. Det sägs ju att stora delar av landet har kunnat se norrsken den här säsongen. Men det gäller nog att man är på rätt plats vid rätt tidpunkt!

Kommentarer är stängda.