Ur arkivet – Fågelbilder

Den här veckans tema under rubriken ”Bilder ur arkivet” blir fågelbilder. Jag kan sitta länge vid köksfönstret och titta på fåglarna i rönnen utanför. Förr om åren brukade jag hänga ut talgbollar men efter att skatorna roffat åt sig dem alltför många gånger så blev jag till slut less och gav upp. Oftast räcker rönnbären ganska långt men det här året (eller förra kanske man säger) var det nästan inga rönnbär. I fjol sparade jag solrosor och hängde i trädet, det här året hade jag inga solrosor som blommade att spara.

Nåväl, den här första bilden är inte från rönnen utanför fönstret (det är inte bild nr 2 och 3 heller). Den här bilden tog jag för snart sex år sedan. Kvalitén på bilden är urusel men jag älskar bilden ändå. Speciellt stilen på fågelunge nummer ett!

fågelbilder

fågelbilder tjäderfågelbilder hackspettfågelbilderfågelbilder hackspetten

Även om jag spenderar ganska mycket tid i skogen så är det väldigt sällan jag fotat fåglar i skogen. Eftersom att jag nästan alltid har med mig hunden när jag är i skogen så lyckas hon alltid skrämma iväg alla fåglar innan jag hinner se dem. Drömmer lite om att fota ugglor men inser att jag skulle behöva lägga ned sjukt mycket tid på att hitta några ugglor som hunden inte hunnit skrämma iväg. Jag fortsätter istället att hoppas på att jag råkar stöta på en uggla eller två nån gång i skogen, och samtidigt har med mig kameran!

Ett svar på “Ur arkivet – Fågelbilder”

Kommentarer är stängda.