Nykomlingar i årets odlingar

Jag har skickat iväg en beställning på fröer till årets frösådd. Eftersom jag försöker att prova på nya sorter i mina odlingar varje år så var jag ju ”tvungen” att beställa frön och såklart så blev det betydligt fler sorter än jag planerat. Jag har en hel del frön kvar från tidigare år också och även om ”bästföredatum” har passerat så brukar det gå bra att så dem ändå, det enda som händer är att grobarheten sjunker men alltid är det något frö som kommer att gro. Det kommer alltså att bli fullt i mina odlingslådor det här året också!

Det blir en ny sorts gurka i växthuset, tror den är ganska lik de sorter jag odlat under tidigare år men jag känner att jag inte riktigt har hittat den perfekta gurksorten ännu, kanske i år? Årets ”bubblare” i växthuset blir Kapkrusbär som jag tittat lite nyfiket på tidigare år också men alltid hittat något annat att odla istället för. I mina odlingar ute i odlingsbänkarna tänker jag i år prova två olika sorters pumpor, har aldrig odlat pumpa förut. Läste hos Elin på bloggen Mellan skog och gård om spagettipumpa och blev sugen att testa. Beställde även en ”pajpumpa” mest för utseendet om jag ska vara helt ärlig!

odlingar fröer

Sedan tänkte jag chansa på björnbär. Vanligast är väl att man köper dem på direkt på planta men jag tänkte prova så från frö. Vi får väl se om jag lyckas driva upp fröerna, jag har inte alltid lyckats så bra med mina tidigare försök att driva upp ”buskar” från frö.

Odla grönsaker

Nu längtar jag efter att få sätta fingrarna i jorden och förvandla köksfönstret till odlingsbänk igen!

4 svar på “Nykomlingar i årets odlingar”

 1. Linnéa

  Vad spännande! Hoppas nykomlingarna (och övriga) tar sig bra. Saknar ibland stugan vi hade tidigare, mest för möjligheten att kunna odla rotfrukter. Svartrot är en favvo :) Lycka till med odlingarna!

 2. Sandra

  Åh, vad roligt! På söndag börjar jag så tomater, chili och paprika och har bara beställt dessa frön än så länge. Men jag längtar verkligen efter att få botanisera bland alla andra spännande fröer :)

  • Sandra Inläggsförfattare

   Härligt att få sätta igång! Vår odlingssäsong börjar ju ganska sent här uppe så jag har inte så bråttom att få fröerna i jord (ännu).

Kommentarer är stängda.