Tidig morgon och nya vanor

När vardagen på det nya året började började jag med en ny vana. Jag började ställa väckarklockan att ringa tjugo minuter tidigare än vad den gjort förr om vardagarna. Ett försök att få mina vardagar att bli mer effektiva.

Morgonen här hemma är ganska lugn i vanliga fall. Min ”arbetsdag” börjar efter att jag och hunden promenerat med barnet till skolan. Förr brukade jag slå igång kaffebryggaren när jag kom hem och i väntan på att kaffet ska bli färdigt hinna scrolla igenom diverse sociala medier. Ofta har kaffet varit färdigt sedan länge när jag är klar med mitt scrollande. Dagen brukade starta efter niosnåret.

Nu när väckaren ringer tidigare hinner jag både scrolla igenom sociala medier och starta kaffebryggaren innan morgonpromenaden med barnet till skolan. När jag kommer hem kan jag ta min kaffekopp direkt och tassa upp till kontoret på övervåningen redo att starta dagen. Den lilla förändringen med en tjugo minuter längre morgon, tillsammans med att jag blivit tydligare för mig själv med vad jag ska göra av dagens arbetstimmar, har helt klart gjort min dag effektivare!

Den här morgonen vaknade jag fyrtiofem minuter före väckarklockan. Det är trettiotre grader kallt ute och frost på insidan av några fönster. Kameran fick följa med på den rekordkorta morgonpromenaden som hunden gärna hade skippat.

kylslagen januarikall morgonVinter kyla

De kallaste dagarna har en tendens att bli väldigt vackra dagar. Idag stannar jag inomhus och förbereder det sista inför morgondagens tenta.

4 svar på “Tidig morgon och nya vanor”

 1. Mellan skog och gård

  Bra tips! Jag satt senast idag och funderade på hur mina dagar då jag jobbar hemifrån kan bli effektivare (för det behöver de sannerligen…) Att komma igång ordentligt på morgonen är nog en nyckel, lite svårt bara när jag försöker lämna barnen lite senare. Kanske också ska avgränsa min scrollasocialamediertid till 20 minuter på morgonen :)

  Ha en fin dag!
  Elin

  • Sandra Inläggsförfattare

   Det händer givetvis ibland att jag scrollar sociala medier en hel lunch men då är ”arbetsdagen” redan igång och det är inte lika svårt att fortsätta jobba när maten är slut (eller har kallnat) på tallriken. Du kanske kan smygstarta dagen med andra uppgifter även om du har barnen hemma längre på morgonen!?

 2. ISA

  De där få minutrarna på morgonen kan verkligen påverka hela dagen, tror det är såå viktigt att starta rätt :) vilken otrolig färg på himlen förresten<3

  • Sandra Inläggsförfattare

   Ja, att starta dagen rätt och framför allt med ”en bra känsla” är verkligen a och o!

Kommentarer är stängda.