Söndagsmorgon i mitten av maj

Jag sitter vid köksbordet och dricker morgonens andra kopp kaffe. Förbereder mig för helgens sista arbetspass innan en veckas ”ledighet”. Ledig och ledig, ledig från min anställning i alla fall, en veckas arbete i det egna företaget är det egentligen som väntar och så klart större möjlighet att göra vad jag vill av dagarna.

Det verkar bli en alldeles underbar majdag idag och jag skulle gärna spendera den i trädgården. Det kliar i fingrarna att dra igång odlingen på allvar men jag måste fortfarande vänta några veckor.

ruccola

I växthuset har min tjuvstart av salladsodling börjat gro, ruccolan tittar upp och jag längtar efter att få skörda. Funderar på om jag inte skulle kunna hålla medeldygnstemperaturen till 15 grader i växthuset med hjälp av en värmare nu, trots att det fortfarande är minusgrader vissa nätter, och kunna sätta ned gurkplantorna i jord?

tomatplanta

På köksbordet växer tomaterna och jag har (nästan) slutat oroa mig för att tomatskörden inte blir som jag tänkt mig i år. Fyller på kaffekoppen en sista gång och avnjuter den utomhus innan jag åker mot jobbet…