Det är så lätt att luras

Den här månaden har verkligen börjat med dunder och brak. Solsken och för årstiden ovanligt höga temperaturer. Det kliar i fingrarna att sätta igång med alla odlingar, sätta frön och plantera ut i växthuset. Men jag tänker (försöka att) inte låta mig luras. Det kan hända att vi inte alls får något bakslag i vädret och att sommaren faktiskt är på väg men jag vågar inte chansa. Förmodligen lär det komma ett bakslag eller två och det kan mycket väl komma snö från himlen vilken dag som helst och tittar man riktigt noga så ligger det fortfarande snöhögar kvar i skuggiga lägen. Så istället för att sätta igång ”vårbruket” på allvar så försöker jag hålla mig till att lägga en bra grund för årets odlingar.

vända kompost

Jag vänder komposten, som fortfarande är stenfrusen mitt i, och blandar den fina jorden som bildats i botten av komposten med den befintliga jorden i mina odlingslådor. Jag rengör krukor och odlingskärl där tomaterna ska växa, och planerar vilka grödor som ska växa var i trädgården under den här odlingssäsongen.

planteringsspade

I början av juni vågar jag andas ut, då borde risken för järnnätter vara över och förhoppningsvis kan jag hålla fingrarna borta från att sätta igång på riktigt tills dess.

Men utifall att jag ändå skulle ha fel och sommaren faktiskt är på väg på riktigt så har jag säkrat upp med att peta ned några salladsfrön i jord och ställt i växthuset.

frösådd