Nu åker julen ut! I alla fall julgranen…

Julgranen har gjort sitt och fick idag åka ut i kylan. Jag har dammsugit barr halva eftermiddagen ändå har årets julgran barrat ovanligt lite. En som verkar ha tagit illa vid sig av julgranens existens är min stora murgröna som delat rum med granen. Den är inte längre vad den en gång var och jag är rädd att den kommer att åka ut i kylan den med. Det har hänt förr om åren att en murgröna eller två har strukit med när julgranen varit på besök. Värt att komma ihåg till nästa år kanske!

Murgröna

Den lilla granen ”Granberg” får några veckor till inomhus tror jag, julgranspyntet har vi plockat av. Granberg verkar nämligen trivas alldeles utmärkt i vår hall där han står, han har till och med börjat skjuta nya skott!

julgran

Resterande julpynt hänger kvar ett par dagar till, kan hända att jag börjar smyga bort ett par tomtar imorgon när ingen ser…  Jag är nämligen helt färdig med julen nu och redo att gå mot ljusare tider!

Hur är det hemma hos er? Har ni julen kvar till tjugondeknut?