En vardag mellan alla andra dagar

En måndag efter lång ledighet. I min kalender fanns ett enda ord för den här dagen. Plugga.

I snöstorm och minus sexton grader lämnade jag dottern på fritids för att få några timmar i lugn och ro med skolboken. Slog igång kaffebryggaren och påbörjade dagens uppgift. Avverkade några timmar i skolboken med ett par obligatoriska avbrott för diverse småsaker. Sedan middag och ett försök att ta tillvara på ett par timmar till med skolboken. Nu ger jag dock upp. Smartare än så här blir jag inte idag.

Istället en stund i fåtöljen innan ännu en hemmadag imorgon. Inget skrivet i kalendern men ett par timmar i skolboken vore bra. En lugn trettondagsaftonskväll tillsammans med vänner över en bit mat blir alldeles lagom. Sen på trettondagen, kliva in i tentapluggsbubblan på riktigt under ett par veckor och hålla tummarna för att jag pallar!

frost