Lördagslunch – Quesadillas

Fredagstacos är ett ganska frekvent återkommande fenomen i den här familjen. På resterna från fredagens tacos brukar jag göra Quesadillas som lördagslunch.

tacorester quesadillas

Jag lägger ett lager crème fraiche på ett tortillabröd och strösslar sedan riven ost över. Ett par matskedar av tacofärsen lägger jag på halva delen av brödet och sedan får var och en i familjen bestämma vilka övriga ingredienser den vill ha. Jag gillar ett par klickar salsa och några skivor bananer, sambon ska alltid ha lök och dottern ska absolut inte ha lök. Innehållet i quesadillasen går att variera till tusen men vi begränsar oss oftast till resterna från fredagstacosen.

tacorester quesadillas

Sedan viker jag över delen utan köttfärs och steker brödet på hög värme tills brödet fått en fin färg. Det är en stor fördel om man värmt köttfärsen innan man lägger den på brödet för brödet har en tendens att bli färdigt före tacofärsen blir varm annars.

quesadillas

En snabb och lättlagad lördagslunch som brukar vara uppskattad. Enkelt att variera innehållet i quesadillasen, jag har provat att byta ut tacofärsen mot kyckling vilket också är en höjdare. Och de är faktiskt ganska goda att äta efter de har svalnat också!