Bilder ur arkivet – Månen

Att fota månen verkar också vara ett återkommande tema bland bilderna i mitt arkiv. Jag väntar fortfarande på tillfället att fota den perfekta bilden med härliga kulisser. Men idag gräver vi i arkivet och där är inte alla bilder perfekta men här kommer ett gäng av mina bilder med temat måne som jag fotat under åren.

månen bilder

Bilden ovan är redigerad en del och således kanske inte en direkt avbild av verkligheten. Vid fototillfället var det dagsljus vilket jag har redigerat bort.

månen bildermånenMånen bilderMånen

På senare år har jag fått lite mer koll på vilka kamerainställningar som krävs för att få en bra bild av månen. Men jag har också blivit alltmer kräsen över mina bilder. Jag raderar många bilder direkt ur kameran när jag inte blivit nöjd med dem. Om vintern när man gärna vill fota månen är det oftast svinkallt ute och antingen har mitt kamerabatteri har hunnit ladda ur eller så har mina fingrar frusit bort innan jag har fått några bra bilder.

månen i skogenmånen

Månen har fascinerat mig en tid, det har slagit mig att jag inte riktigt vet hur den beter sig förutom att den är hel, halv, ny och nedan. Att den påverkar tidvattnet har jag också klart för mig. Men jag tycker alltid att det är svårt att hålla reda på var på himlen månen befinner sig vid dygnets olika tidpunkter. Jag kanske måste göra en liten efterforskning om månen någon dag när jag har extra lite att göra!