Mot kallare årstider, ett nytt favoritplagg

När temperaturen sjunker till minusgrader om nätterna och inomhustemperaturen inte riktigt hänger med så är det skönt att ta på sig något lite varmare. De senaste veckorna har jag i princip bott i ulltoppen som jag virkade under förra hösten. Helst drar jag den utanpå en långärmad tröja eller om jag fryser riktigt mycket över en tunnare ulltröja.

virkad-topp

Handledsvärmarna är också ett måste, både utomhus och inomhus.

Jag tänkte att jag skulle ge mig på att virka en till topp liknande den jag har på mig på bilderna här, måste bara hitta ett lämpligt garn att använda. Skulle vilja ha den något längre både upptill och nedtill. När jag virkar ska jag försöka mig på att skriva ett mönster i fall att det är någon som vill virka sig en egen, den är nämligen riktigt enkel att virka själv.

virkad topp

Förra vintern använde jag toppen som värmeplagg under jackan när det var som kallast ute. Jag är helnöjd över att jag kommer så bra överens med det här plagget som jag inte riktigt vet om man kan kalla för topp? Vad kallar man en ärmlös tröja i tjock ull för egentligen?

Spara

Spara

Spara