En stund i trädgården och bevattningsfunderingar

Efter att ha spenderat hela gårdagen i sängen så har jag äntligen tagit mig upp idag och hunnit gå ett par varv i trädgården. Det är oerhört svårt att låta bli att börja dra upp ogräs när man passerar eller att inte ”bara tömma en vattenkanna” på den torra jorden. Men ryggen sätter totalt stopp och jag får sota direkt för att jag böjde mig ned och började peta lite i jorden i växthuset.

Jag tjuvsmakade lite ruccola som hunnit växa ännu lite mer sedan bilden nedan togs och funderade över bevattningen av årets odlingar.

ruccola 2

Tidigare år har jag vattnat dels ur en regnvattentunna och när regnvattnet inte räckt till har jag använt vattenslangen. Jag har funderat lite på ett självbevattningssystem till växthuset men kommit fram till att jag ska försöka klara mig utan. Däremot tänker jag försöka få plats för en vattentunna i växthuset.

Att ha en tunna med vatten i växthuset hjälper till att reglera temperaturen. Vattnet värms upp av solen under dagen och avger lite värme sen när temperaturen i växthuset sjunker. Dessutom behöver jag inte bära vattnet så långt om jag har en tunna i växthuset istället för vid husknuten.

Well, nu ska jag fortsätta vila ryggen så jag orkar med en liten runda i trädgården i eftermiddag också!