En förmiddag vid en fiskesjö

I den här familjen vill vi gärna vara utomhus om helgerna, i alla fall de två vuxna och den fyrbente i familjen. Den ovuxna delen av familjen är inte alltid lika sugen på att vara ute, och helst inte om ute innebär skogen eller fiska. Oftast är protesterna störst innan vi tagit oss iväg, när vi väl befinner oss utomhus är vi tydligen aldrig redo att åka hem.

En höstig lördagsförmiddag tog vi oss ut till en fiskesjö med matsäck och kaffe. Sjön låg spegelblank och fisken vakade oavbrutet.

fiskesjö

Mutor i form av chokladbollar och tomater (!) fick den yngsta i familjen att följa med och till och med ta med sig sitt eget fiskespö, även om det inte användes så flitigt.

stuga vid fiskesjö

Trots att fisken vakade så lyckades vi bara lura en liten stackare och när jag fastnat tillräckligt många gånger i vassen så gav jag upp. Jag plockade fram kameran istället och fotade en stund innan jag satte mig ned för att njuta av några (!) koppar kaffe.

fiskebåt

Vi återkommer nog en annan dag och gör ett nytt försök att fånga fisken, om vi lyckas lura med den där ynglingen som självklart aldrig ville åka hem den här förmiddagen heller.

fiskesjö

Spara