Om jag bara hade haft tid och råd

På gården hos mina föräldrar har två nordsvenska brukshästar betat nästan hela sommaren tillsammans med sina föl. Jag är så himla sugen på att skaffa häst igen och drömmer om en nordsvensk som kan dra plogen i mitt potatisland (som just nu i och för sig bara är två pallkragar, men i framtiden).

nordsvensk brukshäst

Min önskan om att köpa häst blev ju inte mindre stor när jag fick höra att det ena stoet tillsammans med hennes föl var till salu. Om jag hade haft tid och råd så hade jag aldrig tvekat på att köpa. Stallet hos mina föräldrar står tomt nu när hönsen är borta så stallplatsen hade ju inte varit något problem, det är bara det här med att ha tillräckligt med pengar…. och tid.

nordsvensk brukshästnordsvensk

Well, jag får fortsätta drömma ett par år till. Nån gång i framtiden ska jag äga häst igen, om det blir en nordsvensk får vi väl se. Dottern som blivit hästbiten de senaste året (äntligen!) tycker vi ska skaffa islandshäst…