Det här med Julpynt

Jag vet inte om det bara är jag som är extra irriterad eller om det i år har varit en extremt hysteri kring julpyntet. Överallt har folk i allmänhet beklagat sig över andra som julpyntar alltför tidigt. Tydligen är det högst olämpligt, nästintill förbjudet, att julpynta före första advent. Varför får man inte ställa fram julsakerna när man vill egentligen? Vem är det som bestämmer?

I den här familjen plockar vi fram allt, utom tomtarna och julgranen, till första advent. För min egen skull kunde vi gärna vänta till helgen innan julafton då jag fort tröttnar. Men jag ger med mig för de två andra i familjen som gillar julpyntet mer än mig. Så här är huset julpyntat sedan förra helgen, vi får väl se hur länge det dröjer innan tomtarna kommer fram, men jag tänker inte tvinga någon att plocka fram dem.

Grå tomteluva

Den här tomten glömdes bort när förra julen städades ut, han har fått stå framme hela året. Därför räknas han inte längre som en jultomte utan det är faktiskt en hustomte!

Under den första adventshelgen lyckades vi även ta oss ut till skogen hela familjen och hugga en julgran. (Glöm inte att fråga markägaren innan du hugger en gran i skogen!) Kanske inte världens snyggaste men det är i alla fall en äkta gran. Hos oss står granen ute tills några dagar innan jul. Efter att den fått tina upp en stund i garaget så kommer den tillslut in i vardagsrummet. Eftersom att jag inte är så förtjust i pyntandet av granen brukar jag överlåta det till resten av familjen. Själva utseendet på granen är inte det viktigaste för mig, huvudsaken att den är äkta och att man blir tvungen att dammsuga granbarr från golvet ändå fram till påsken!

Julgran på rot

Granen på bilden ovan var föremål för att bli årets julgran men vi fann en snyggare en bit längre bort!