Skogen gör gott

Jag har alltid älskat att vara i skogen. Jag är uppvuxen i en familj som spenderat mycket tid i naturen. Plockat bär, jagat, eller bara åkt till skogs för att umgås framför en eld.

gran i dimma

Som vuxen och med egen familj så försöker jag att föra det vidare till mitt barn. Visst har det funnits perioder då det kanske har blivit lite för mycket av det goda och under en period skrek dotter ”Jag hatar skogen!”, så fort jag nämnde att vi skulle till skogs, och vägrade följa med.

björk i gräs

Ibland kan jag åka till skogen bara för att vara en stund. Jag går en bit in i skogen och sätter mig på en stubbe ett par minuter och bara är. Ibland tar jag med mig en kopp kaffe. Det är så otroligt avkopplande och även om jag skulle kunna sitta i flera timmar så behövs det bara ett par minuter för att jag ska känna hur stressen rinner av mig.

Vinter skog

Så visst har jag vetat om flera av skogens fördelar sedan innan men det var kul att läsa den här artikeln om forskning kring skogens fördelar. ”Naturen är som en multivitamin som förser oss med all sorts näring vi behöver”.

Hela forskningsrapporten finns att läsa här.