Den oplanerade dagen – Så blev den

Onsdag. Min kalender säger att den här dagen är oplanerad och jag varken måste eller borde göra något av alla de saker som finns på min ”att-göra-lista”. Jag vaknar onödigt tidigt, försöker somna om men när det inte går kliver jag istället upp.

frukostbild

Har bestämt mig för att ta en tur på skidorna under morgonen och äter en tidig frukost före dottern vaknar. Hinner med en kopp kaffe också innan jag gör mig i ordning för skidturen. Följer med dottern på vägen till skolan och fortsätter sedan ned till skidspåret. Det här snöat lite under natten men under det tunna lagret av snö ligger ett nypistat spår.

Skidspår

Vi avverkar ett lugnt skidpass hunden och jag. Jag får släpa med mig hunden genom nästan hela rundan och med en liten förkyld känsla i kroppen så väljer jag att ta det ganska lugnt. Har kameran med mig och stannar ett par gånger för att fota det härliga vinterlandskapet. Ganska bökigt att kränga av sig stavar och handskar när man ska fota så det blir inte så många fotostopp.

spårletare

Att ha en bakåtsträvande hund i lina som ska inspektera varje spår vid sidan om skidspåret är fruktansvärt frustrerande, speciellt i uppförsbackarna! Vet inte hur många gånger jag gastade ”Framåt!!” under dagens tur?! För att inte tala om hur många gånger jag körde över eller trasslade in mig i linan…

Avslutar skidpasset lagom svettig och traskar hem. Hemma innan klockan slagit nio, tar en dusch och äter en banan. Fyller i några papper framför datorn och läser ikapp ett par bloggar. Dricker kaffe med mamma som svänger förbi efter att hon avslutat samma runda som mig på skidspåret.

snöiga träd

Sen slår jag mig ned i soffan och tittar på Skid-SM på tv’n. Funderade ett tag på att istället åka iväg till skidstadion och titta live, när man för en gångs skull har chansen, men när sambon råkat ta dubbla bilnycklar med sig på jobbet i morse blev det ganska enkelt att stanna hemma. Dessutom får jag ju vara på plats imorgon när jag ska göra ett pass som funktionär på tävlingarna.

skalad bananGordonsetterlunch

Efter damernas lopp äter jag lunch framför tv’n. Rester från gårdagens middag tillsammans med två ostsmörgåsar och en banan. Ila har bäddat ned sig i saccosäcken. Följer även herrarnas lopp innan jag hamnar framför datorn i några timmar. Sen kommer dottern hem och det är slut med den oplanerade dagen. Middagsbestyr och kvällsaktiviteter innan jag kan slå mig ned i fåtöljen en stund.