Den närmsta framtiden

Gårdagens tenta gick inte så bra som den borde ha gått. Det var kanske den svåraste av de fyra jag skrivit under de senaste veckorna och den som jag haft minst tid att plugga till. Det blev helt enkelt för kort om tid innan till att förbereda sig ordentligt. Om jag har riktigt tur så får jag godkänt på tentan men jag är nästan helt säker på att jag blir kuggad.

Studieuppehåll

Därför har jag idag skickat in en ansökan om studieuppehåll under vårterminen. Jag skulle kunna studera på halvfart under vårterminen men då skulle jag ändå behöva studera på halvfart under höstterminen också så därför känns det här som ett bättre alternativ. Jag får tid att plugga till omtentan på den tenta jag mest troligt kuggade och tid att samla motivation att genomföra sista terminen till hösten.

En sak som dock är sjukt jobbig är att jag inte får ”stämpla” under perioden med studieuppehåll. Eftersom att jag är egenföretagare har jag inte rätt till a-kassa när jag har ett aktivt företag. Så nu måste jag till att söka lite extrajobb eller börja dra in lite pengar på företaget, vilket så klart är lättare sagt än gjort. Som tur är har jag några platser där jag vikarierat lite under studietiden där jag förhoppningsvis kan få några timmar…

Det känns lite tomt, och konstigt, jag var så inställd på att plugga under vårterminen och vara färdig med studierna lagom till sommaren. Men det är bara till att kavla upp ärmarna och försöka göra det bästa av situationen!