De första frostnätterna

frostskadad

Även om upplever ett någorlunda härligt höstväder om dagarna just nu så innebär den klara himlen också att temperaturen sjunker fort om natten. I mina odlingar har pumpan och potatisblasten tagit stor skada, dags att skörda det sista med andra ord.

spagettipumpa

Men alltså salladen, den som knappt har gett någon skörd under hela sommaren har vuxit orimligt mycket den senaste tiden. Igår skördade jag av alla ”sommargrönsakerna” och fick ihop en sallad till middagen. I vanliga fall den här tiden på säsongen så brukar salladen ha gett upp och att plocka en gurka vara omöjligt.

sallad

I växthuset är växterna fortfarande skyddade mot den kalla nattemperaturen men gurkan växer knappt längre och tomaterna har jag slutat vattna sedan en tid tillbaka. Just nu väntar jag bara på att tomaterna ska mogna, och det gör dem eftersom, men snart är det dags att plocka ned de sista och låta dem eftermogna inomhus.

mogna tomater

På gurkplantan finns ett par gurkor kvar och jag hoppas att de orkar växa till sig bara lite till så går de snart att skörda. Och plantan med kapkrusbär, den fortsätter att leverera!

kapkrusbär