Extraknäck, förkylningar och bromsklossar

De senaste tre veckorna har jag hoppat in och vikarierat på ett par olika arbetsplatser. Helt perfekt med lite extraknäck då och då. Om inte en elakartad förkylning hade stoppat mig så hade jag jobbat även idag. Jag har insett att jag inte är van vid att arbeta heltid och orken har varit lika med noll när jag äntligen fått i mig en middag om kvällarna. Att jag dessutom har jobbat med barn (vilket jag heller inte är van vid) kan vara en anledning till att jag känner mig extra trött.

Men även om det mest finns en massa fördelar med att jobba (man drar in stålar, det går mindre kaffe och toapapper hemmavid osv.) så finns det även några nackdelar. Pappershögen på kontoret där hemma minskar inte och alla arbetsuppgifter som jag tänkt att jag ska göra inom företaget ligger kvar och väntar på mig eftersom att jag inte riktigt var beredd på att jag skulle jobba så mycket som det blev. Idag när jag är hemma och sjuk ska jag försöka att jobba lite på halvfart så gott det går. Jag blir nämligen riktigt rastlös av att bara ligga i soffan en hel dag. Konstigt nog känner jag mig inte alls sjuk när jag ligger där i soffan.

extraknäck

Förkyld, trött och extra knäckt. (Bilden är inte från idag, jag har faktiskt städat undan tomtarna som skymtar i bakgrunden.)

Jag har några pappersuppgifter som jag ska försöka bli klar med idag på kontoret, några sådana surdegar som jag är expert på att skjuta framför mig. Och nu har jag skjutit dessa surdegar framför mig så länge att de blivit till en stor bromskloss som hindrar mig i annat arbete. Så idag ska jag varva soffliggandet med att försöka jobba bort den stora bromsklossen som sätter stopp för allt det roliga arbetet i företaget.

Ha en fin fredag!