Äntligen helg!

Den ”lediga” veckan har passerat och jag har spenderat fredags förmiddagen med att skriva en omtenta. Med tanke på förberedelserna så gick den oväntat bra om än jag inte vågar hoppas på att jag klarat den. Det börjar också bli dags att förbereda kvällens, väldigt dåligt planerade, 10-års kalas där jag lovat att det ska finnas en skattjakt med. Fikat fixade jag på affären tidigare idag och tårtan blir glass från glassbilen, enkelt men ger inte så många ”mammapoäng” antar jag. Skattjakten däremot har tydligen blivit en tradition och dottern har fått för sig att jag är en superfixare när det kommer till skattjakt, vi får väl se om jag fortfarande är det efter ikväll…

skål

krukväxt

Sen åker vi till Stugan i forsen och fortsätter kalasandet hela helgen lång.

Igår, när strömmen var borta, plockade jag bland arvegodset från mormor igen. Ytterligare några glasskålar åkte fram tillsammans med ett par näverskålar. Och i den underbara handväskan som mormor gjort av näver tänker jag stoppa ned en massa restgarner som åker med till stugan.

näverväska

Trevlig helg!