Om att utöka sina odlingsytor

Ständigt denna platsbrist i odlingarna, hur kan man maximera sin skörd med den yta man har att tillgå och hur utökar man ytan utan att det ska bli för mycket jobb?

Jag har funderat fram och tillbaka i flera år nu känns det som, ska jag plocka bort pallkragarna och göra ett enda stort friland av ytan eller ska jag utöka antalet pallkragar? Det blev det senare. För mig överväger fortfarande fördelarna av att ha upphöjda odlingslådor i mina odlingar.

Innan säsongen drar igång
Så här såg mina pallkragar ut 1a maj 2020

Så innan odlingen satte igång på riktigt tillkom den femte pallkragen där jag blandade bokashi med lövkompost och senare planterade lite blandade grödor där i. Lagom tills att de fem pallkragarna blivit målade i en enhetlig färg så tillkom även den sjätte pallkragen. Den sjätte är har inte hunnit bli odlingsbar ännu men blir ett välkommet tillskott till nästa års odling. Jag har under den senare delen av säsongen slängt trädgårdsavfall i den och lagom till att jag stängde ned odlingarna kastade jag på lite jord och blandade ned lite bokashi för att bädda för det kommande året.

Odlingsytor

Det finns en tanke om att gräva upp en del yta i gräsmattan och plantera hallonbuskar inför nästa år också, jag har bara inte berättat det för han som oftast klipper gräset ännu. Jag har ju halvt ovetandes odlat hallonplantor under det här året och de behöver verkligen flytta någon annanstans. Vi får se till våren om det projektet blir av eller inte.

Odla i pallkragar