Norrsken över byn

Jag slog mig ned i fåtöljen med en virkning i handen strax innan klockan 20:00 igår. Som vanligt plockade jag upp mobilen och scrollade genom flödet på Facebook, mitt flöde skvallrade om norrsken och jag bestämde mig snabbt för att ge mig ut. Tänk att norrskenet, som ändå är rätt så vanligt för oss som bor på dessa breddgrader, fortfarande får mig att vilja gå ut i minusgraderna och njuta.

norrsken

Från vår villatomt ser man inte mycket av norrskenet, därför tog jag bilen och åkte en bit. Tänkte mig att fota norrsken med en sjö som förgrund och den magiska dimman som dansade på den spegelblanka vattenytan. Men månen ställde till det för mig den här gången och jag fick välja en annan strategi.

norrsken

Det var inget jättestort norrsken så här tidigt på kvällen (förmodligen ökade det senare på kvällen) men alldeles lagom för att man ska bli så där glad i kroppen och jag åkte hem igen rätt så nöjd efter en stund. Det kommer fler möjligheter att fånga den där perfekta bilden och tills dess så kommer jag att fortsätta njuta av skådespelet så ofta jag kan!

norrskenetnorrsken