Kylslagen januaridag och fruset vatten

Vi har årets hittills kallaste dag här idag och kvicksilvret kryper ned mot minus 30 grader. Man gör inga onödiga besök utomhus en dag som denna helt enkelt. Men jag behövde till staden för att skriva en distanstenta så det var bara till att bita ihop, klä på sig ordentligt och hålla tummarna för att bilen inte skulle protestera alltför mycket!

På vägen hem stannade jag till hos mina föräldrar, de är bortresta så jag och lillebror tar hand om djuren på gården. Hönsen är mitt huvudansvar. Hönsen bor i stallet och är inte alls påverkade av kylan utanför. Temperaturen i stallet är runt noll grader men tydligen lämpligt kallt för att vattenledningen in till stallet ska ha frusit under natten. Ingen fara på taket, det går att hämta vatten inomhus, även om varmvattenledningarna i huset också har frusit. Det blir ett himla bök och en massa dubbelarbete. Som tur är flyttar det in några tillfälliga gäster i huset ikväll och jag hoppas att de lyckas få upp temperaturen i huset så att varmvattnet kommer igång!

Det kalla vädret ger så otroligt vackert landskap. Solen lyser illröd strax ovanför trädtopparna och när den sedan går ned färgas allt rosa. Bilderna nedan är från några andra kylslagna januaridagar, jag hade inte alls tid att fota idag!

Kylslaget Januarisol

Fördelen med att vara hönsskötare är att vi har gott om färska hemmagjorda ägg! :)

Orpington tupp