Bilder ur arkivet – Fjällvandring Ammarnäs

Jag fotar en hel del,  oftast hellre än bra. Mitt intresse för att fota har nog alltid funnits där. 2004 fick jag (eller det var väl familjen som skaffade) den första  digitalkameran. I början av 2008 köpte jag min första egna systemkamera och 2012 hade jag slitit ut den så pass att jag var tvungen köpa en ny (och ”peppar peppar” den håller ännu!). Det har under åren blivit en hel del bilder med andra ord.

Jag gillar att gå tillbaka i mitt bildarkiv då och då och titta på bilderna. Förr kunde jag ibland göra en fotobok över någon speciell händelse eller resa men i takt med att antalet bilder ökade så blev det mindre sådant. Så istället för att alla bilder ska ligga och samla damm i hårddisken tänkte jag försöka mig på ett litet återkommande tema här på bloggen, ”Bilder ur arkivet”. Först ut är några bilder från en fjällvandring i Ammarnäsfjällen tillsammans med mamma under hösten 2012. Jag kan ju inte sticka under stolen med att jag längtar en hel del tills det är dags för fjällvandring igen!

fjällvandring ammarnäsFjällvandring AmmarnäsBilder fjällvandring ammarnäsAmmarnäs Fjällvandring

Ett litet utdrag från mina dagboksanteckningar den dagen såg ut så här:

Vi såg en stor hjord med renar komma över fjället. Stod och begrundade deras graciösa sätt att ta sig an terrängen. Fortsatte sedan ned i björkskog igen. Nova fick vara lös bitvis. Ett otroligt landskap och nu var inte stigen så stenig längre. När vi kom upp på kalfjället igen insåg vi hur lång en liten sträcka på kartan egentligen är. Vi gick och gick efter den väl upptrampade Kungsleden, såg några döda fjällämlar men absolut inga kantareller.”

2 svar på “Bilder ur arkivet – Fjällvandring Ammarnäs”

 1. Katta - Bucketlife

  VIlken jättebra idé och bra sätt att ge gamla bilder liv! Jag har precis samma problem med mina stackars bilder på 5 olika hårddiskar – där ligger vardagsfikor och Nya Zeeland-äventyr och bara glöms bort.

  Jag tror jag ska göra någon liknande variant – tack för inspirationen!

  Bilderna var fö jättefina – älskar allt med fjäll och de här bilderna bjöd på vackra vyer!

  • Sandra Inläggsförfattare

   Ja, vad kul att du hakar på och ger liv till gamla bilder! Jag ser framemot att få en inblick i ditt bildarkiv!

Kommentarer är stängda.