Krukväxten som fått ett nytt liv

För en herrans massa år sedan (typ 7-8 minst) så köpte jag en stickling på tradera. Jag har så klart glömt bort namnet på växten men jag minns att farmor hade den här växten i en ampel i sitt vardagsrumsfönster. Hos mig har växten fått stå och skämmas i norrfönstret i vardagsrummet och inte fått så mycket uppmärksamhet. Den har med nöd och näppe klarat sig genom åren.

Men så i sommar när jag satte ny jord till alla mina krukväxter så placerade jag den i köket istället. Och som att min krukväxt har fått ett nytt liv. Den växer så det knakar och blir bara vackrare och vackrare.

krukväxt potta

Jag funderar på att byta ut den gamla emaljerade pottan som agerar kruka mot någon sorts ampel men har inte riktigt hittat det jag söker. Jag tror nämligen att den här växten skulle göra sig bra i en hängande ampel…

krukväxt ampel

På den vänstra bilden nedan syns hur växten såg ut strax efter jag planterat den i ny jord. Visst ser den ut att trivas i sitt nya fönster?!

krukvaxt-nytt-liv

Någon som vet vad den här växten heter?

Med vänliga hälsningar från den galna krukväxttanten