In Sweden we call it a soluppgång

Lördag morgon. Vaken alldeles för tidigt på en helgdag. Kliver upp för att äta frukost och bjuds på 90 minuters ljusshow utanför köksfönstret innan molnen blir så täta att de skymmer solens strålar.

Soluppgång februari

På bilden ovan är klockan strax före sju, molnen rör sig snabbt och himlen skiftar i färg och form hela tiden. Tjugo minuter senare har det börjat ljusna lite.

Soluppgång

soluppgångSoluppgång i februarisolen stiger

Jag slutar aldrig fascineras över det fantastiska skådespelet som så ofta spelas upp precis utanför mitt köksfönster.

solens uppgång

Tänk att jag får äran att äta min lördagsfrukost till den utsikten. (Även om grannens parabol gärna hade fått sitta någon annanstans så den inte behövde förstöra mina bilder! ) Med den här starten på dagen så spelar det ingen roll att resten av helgen blir molnig jag har fått min dos av soluppgång för den här gången.

Önskar er en trevlig helg!

Ett svar på “In Sweden we call it a soluppgång”

  1. Sandra

    Det är verkligen magiskt att få bevittna soluppgången från start till ”mål” :) Jag har förresten svarat dig på min blogg angående att ha ett till sticklingsbytar-inlägg när ni i norr fått det lite varmare. Jag brukar alltid ha ett till sommaren också så du kan vara med då om du vill :)

Kommentarer är stängda.