I samma mönster

Jag har gått ett par dagar med ett illamående som inte går över. Har funderat över vad som kan vara orsaken. Magsjuka? Något jag har ätit? Stress? Googlade såklart på illamående och förutom alla förslag på att man var gravid, det är inte jag, så var nästa diagnos magcancer. Man ska inte googla sjukdomssymptom, det vet jag sedan tidigare, men ändå gör jag det.

Men så kom jag ihåg, att så här var det i fjol också. Några dagar innan jul skulle ett skolarbete lämnas in och den vanliga julstressen var precis som den alltid har varit. Då hade jag också ett mystiskt illamående kanske ändå något värre än det här årets. Låg i soffan och tyckte synd om mig själv innan jag piggnade till efter ett par dagar. Det måste alltså vara stressrelaterat? Jag är i precis samma mönster som förra året! Tusen saker som ska bli färdigt för att man ska kunna njuta av några dagars ledighet!

I år har jag däremot inte tid med att ligga i soffan flera dagar. Nu när jag insett att det mest troligt är julstressen så får jag dra ned på tempot lite och prioritera de allra viktigaste uppgifterna. Resten sparar jag tills efter jul.  Och nu ska jag ta helg, hinner med fem minuters vila på soffan innan jag tar tag i att söka igenom garderoben efter lämpliga kläder för kvällens julfest.

Ha en fin fredag!

logen

Snöfall utanför fönstret idag! Hoppas att plusgraderna som utlovats håller sig borta och vi får behålla det vita täcket!