Om att ”inte se på tv”

Jag brukar ofta säga ”Jag ser då aldrig på tv!”. Efter att ha analyserat mig själv litegran så inser jag att det är en sanning med modifikation. Jag ser visst på tv, men det går definitivt i vågor och är mer ett ”tidsfördriv” än ett måste.

Ofta hamnar jag i fåtöljen framför tv’n när middagsstöket och diverse kvällsaktiviteter är avklarade. Speciellt den här årstiden. Men jag har sällan något program som jag måste se. (Undantaget är Grey’s Anatomy, även om serien har urartat sedan länge så har jag sett alla säsongerna och undviker att missa ett endaste avsnitt)

Däremot har jag problem med att ”bara se på tv”. Jag måste ha något för händerna och under hela hösten har jag virkat när jag suttit där i min fåtölj framför tv’n. Främst har jag virkat produkter som jag skulle ha med mig till en julmarknad jag stod på i slutet av november. När julmarknaden var passerad behövde jag en paus från virkandet och började sticka istället.

Så nästan varje vardagskväll sitter jag under filten där i min fåtölj, just nu med en stickning för händerna. Jag kallar det för nöjesstickning eftersom att jag fortfarande är nybörjare med stickorna och stickar på något som jag inte riktigt vet vad det ska bli, men avkopplande är det! Den senaste tiden har vi kollat på serier på svt-play om kvällarna, vi har hunnit avverka Bron och snart också Homeland. Jag har även hunnit fastna framför en del avsnitt av Pluras paradis, gillar stämningen i det programmet och vilket paradis till sommarställe han har den där Plura!

Stickfåtölj

Men till mellandagarna och julledigheten skulle vi verkligen behöva någon ny serie att fastna för, har ni några tips? Vad tittar ni på när ni ser på tv?