Hoppet om en fjälltur på skidor är borta

En strulande rygg har gjort att jag fått tänka om lite när det kommer till den där fjällturen på skidor som jag surrat om sedan årsskiftet. Jag har sedan tidigare till och från haft ryggproblem som jag aldrig riktigt kollat upp. Problemet med ryggen dyker upp då och då men brukar försvinna efter ett par dagars ”vila”.

fjälltur på skidor

Under en av mina skidturer för ett par veckor sedan kände jag att det drog till i ryggen, jag valde att blunda för det och fortsätta njuta av skidturen istället. Så här i efterhand var det kanske lite dumt, kanske ännu dummare att jag några dagar senare gav mig ut på skidor igen. Det har nämligen inte alls blivit bättre sedan dess även om jag försökt vara snäll mot ryggen.

fjälltur på skidor

Så det är bara att inse fakta, jag är för dåligt förberedd för att utföra en fjälltur på skidor i år. Jag borde uppsöka en sjukgymnast för att få bukt med ryggen och sedan får jag fokusera på att bli bättre så jag åtminstone kan fjällvandra i slutet av sommaren och fjällturen på skidor får jag skjuta upp till nästa år.  För hur mycket jag än skulle vilja utföra skidturen till fjälls så är det nog inte värt att riskera att bli liggandes på kalfjället med en strulande rygg.

vårvinter