Höns eller inte höns

Under tre somrar har jag haft en hönsflock ute på villatomten (om vintern bor de i mina föräldrars stall). Den här sommaren velar jag dock om hur jag ska göra med min hönsflock… Kvar är nämligen bara tuppen Ture eftersom hans hönor fick flyga till hönshimlen i höstas. Att skaffa några hönor till Ture är väl inget större problem det är mer det här med ansvaret över att vara hönsägare som gör att jag velar.

Kommer jag att orka ta hand om en flock hönor i år? Och hur mycket tid kommer vi att spendera på stugan i forsen i sommar? Orkar jag åka hem varje dag för att ta hand om djuren hemma på gården?

dvärgtupp

Men samtidigt är det ju också himla mysigt att ha den lilla hönsflocken lös på gården när man är ute och påtar i trädgården. Eller att sitta och titta på deras idoga arbete med att hitta något ätbart på marken när man sitter med en kopp kaffe i handen om morgonen.

Dvärghöna

Att höra tuppens galande och att plocka ägg med den allra gulaste gulan ur redena varje morgon är också något jag kan tänka mig göra även denna sommar…

Hönsflock

Jag fortsätter vela över hönsflockens vara eller icke vara den här sommaren kanske överväger ändå fördelarna nackdelarna?!