Himlens skådespel

Det är måndag och en kylig dag mitt i december. Solens visit ovanför horisonten är kort men himlens skådespel är desto längre. Redan på morgonen när jag går promenaden med hunden och dagen inte ens har ljusnat är himlen så otroligt vacker. Morgonpromenaden blir inte särskilt lång, inte ens hunden är sugen på att vara utomhus i kylan mer än nödvändigt längre.

himlens skådespel

På dagens schema står skolarbete. Jag lyckas vara ganska effektiv och kan avsluta den här dagens skolarbetet innan jag tar en sen lunch. Packar några paket som ska skickas och går till postlådan för att hänga upp skylten så postbilen ska veta att den ska svänga in på min infart och tuta. Av tidigare erfarenheter vet jag att postbilen har problem med sin tuta och jag hör inte den när jag sitter på kontoret. Flyttar ned min arbetsplats till köket istället.

decemberhimmel

Vid det här laget har solen gått ned för längesedan. Himlen är ljuvligt rosa och jag önskar att jag hade tid för att fota ordentligt. Tar några bilder från insidan av fönstret istället, fyller på kaffekoppen och skjuter upp högen med bokföringsarbete till morgondagen. Går igenom mailen och svarar på det som behöver svaras på. Sedan spenderar jag resten av eftermiddagen med att lägga upp en planering av skolterminens sista veckor samtidigt som mörkret faller utanför fönstret.

rosa himmel solnedgång december

2 svar på “Himlens skådespel”

  1. sofia

    Decemberhimlen är så vacker, synd att den syns så gå timmar per dygn. Skönt att hinna klart med pluggandet medan det finns dagsljus!

    • Sandra Inläggsförfattare

      Det är väl det som är lite tjusningen med decemberhimlen tänker jag. Det gäller att ta vara på de få ljusa timmarna man får! :)

Kommentarer är stängda.