En vecka kvar

Med en vecka kvar till julaftonen borde man kanske ha börjat med julklappsinköpen. Men varför bryta en gammal tradition? I den här familjen har vi inte köpt en endaste julklapp ännu, precis som alla år tidigare så är vi ute i sista minuten. Det är inte så många klappar som ska inhandlas men det ska ju i alla fall bli gjort. Och innan man åker ut för att leta julklappar vore det ju bra om man visste ungefär vad man letade efter.

Främst gäller det att hitta något till den nioåriga ungen. Högst upp på önskelistan står en egen hund, vilket är uteslutet i år, och när man frågar vad hon önskar sig mer så vet hon inte riktigt. Jag vill köpa något som kommer till användning och något som hon verkligen vill ha eller åtminstone blir glad av att få. Men hur lätt är det? Det blir verkligen inte lättare med åren har jag märkt.

Den där julstressen börjar minst sagt krypa sig på och många nätbutikers sista beställningsdatum, för leverans innan jul, har snart passerat. Kvar återstår snart bara alternativet att trängas i affären tillsammans med alla andra sistaminutenmänniskor. Nåväl, jag vet att alla julklappar som behövs kommer att ligga där under granen på julaftonen men jag hade önskat att jag lärt mig av tidigare års erfarenheter att det inte är så dumt att vara ute i god tid när det gäller julen.

Hur går det för er? Är ni i hamn med era julklappsinköp för året?

julklappar