En dos av skogen och en nypa frisk luft

Igår innan lunch åkte jag och min trogna vän ut till skogen en sväng. Solen skymtades i horisonten och ett par decimeter tjockt snölager täcker marken. Tio minusgrader i luften och jag hade klätt mig så pass mycket att jag till slut fick ta av mig jackan.

Jag släpade kamerastativet genom den täta skogen till en av mina favoritplatser. Tänkte försöka träna på det här med att fota utan att stå bakom kameran. Gick väl så där, men träning ger färdighet. Hunden som sprungit utom synhåll för längesedan dök upp när hon hörde kamerans ljud från självutlösaren. Hon hatar det ljudet (tillsammans med en rad andra ljud) och blir galen av det.

Stativet stod inte så bra i snön utan började sjunka vilket gjorde att kamerans fokuspunkt flyttade på sig. Träning ger färdighet…

Efter en stunds fotande började magen kurra och vi begav oss hemåt igen. Energinivån återställd och eftermiddagens kontorsarbete gick som en dans!

Ni anar inte hur mycket kvistar som fastnar i den där hundens päls, hälften av dem hittade jag i soffan igårkväll.