En doft av åkerbär

Varje gång jag passerar stenpartiet utanför vår groventré översköljs jag av en doft av mogna åkerbär. Skörden av åkerbär verkar bli stor i år och jag hade planer på att plocka och prova göra åkerbärslikör.

Åkerbär

Men åkerbären mognar så olika i min rabatt. Det är flera bär som har blivit övermogna medan på andra kvistar är det bara kart. Jag antar att det kommer att bli svårt att spara ihop bär till en likör. Och när jag plockade de bär som var mogna så avslöjade dottern att hon minsann brukar provsmaka bär ur rabatten lite då och då.

Plocka åkerbär

Well, det kanske inte blir någon åkerbärslikör i år men vi får i alla fall njuta av doften och smaka ett bär eller två då och då.

Stenparti åkerbär

Eftersom att bären mognar så pass olika så antar jag att vi kommer att kunna plocka av dem ganska länge till…

åkerbär plocka

Spara