Dagstur på kalfjället

En av fördelarna med att bo på Sandvikens Fjällgård är närheten till kalfjället. Den sista delen av Silvervägen innan man når gränsen till Norge går rakt över kalfjället. Här har man lyxen att parkera bilen på lämplig parkeringsplats och sedan behöver man inte gå många meter för att ha 365° fjällvy.

Silvervägen

Vi parkerade bilen på rastplatsen och stegade ut på fjället. Vi har varit här förr, flera gånger. Ändå finns det nya bitar att upptäcka. Den här gången följde vi fjällbäcken som rinner förbi rastplatsen, uppströms. Eller bäck och bäck, det känns mer som ett enda långt vattenfall. Det låga vattenflödet gjorde att vi kunde gå på stenhällarna längs med bäcken nästan hela vägen upp till sjön som bäcken rinner ut från.

Vattenfall fjällenVattenfall fjäll

Även om det står flera bilar på rastplatsen så ser vi knappt till en människa under förmiddagen vi spenderar där ute. Det går några mindre vandringsleder/stigar från rastplatsen men har man bara koll på vart man går (och vädret är med en) så kan man stega ut i terrängen och få känslan av att vara helt ensam.

HojnaSandra

Framme vid sjön sparkade vi av oss skorna och svalkade fötterna i det ljumma klara fjällvattnet. En av oss prövade fiskelyckan i sjön men det blåste ganska mycket och nappade tydligen inte alls.

fiska i fjällsjöFjällsjö

Vi gick till sjöns andra ände och slog oss ned för lunch. Den torra sommaren har medfört att hela länet har eldningsförbud. Istället för att ta med stormköket hällde jag innan avfärd kokande vatten i en termos och satte ned ett gäng varmkorvar att äta till lunch. Lite kaffe och en chokladbit på det och lunchen var fulländad!

Fjällbäck

Molnen började samla ihop sig i horisonten och väderprognosen lovade regn så vi började bege oss tillbaka till parkeringen längs andra sidan bäcken den här gången. Lagom till vi kommit tillbaka till stugan öppnade himlen sig och regnet öste ned. Ett par timmar senare var allt överstökat och sommarkvällen på fjället fortsatte som om inget hade hänt.

Fjällblomma

Ett svar på “Dagstur på kalfjället”

Kommentarer är stängda.