Bilder ur arkivet – Fota i svartvitt

Det är torsdag igen och dags för en titt in i bildarkivet. Den här veckan blir temat bilder fotade i svartvitt.

Jag har haft perioder när jag fotat en del direkt i svartvit, jag ställer alltså in kameran till att inte fota i färg. Tittar jag i arkivet så är det främst naturbilder om hösten jag har fotat svartvita. Anledningen är nog främst de härliga kontrasterna i skogens höstfärger. Jag gillar fortfarande svartvita bilder men fotar sällan i svartvitt längre, istället redigerar jag bilderna i så fall i efterhand.

fota-i-svartvitt svartvit skog svart vitt foto höst

fota direkt i svartvitt

Sen finns det ju årstider när man inte behöver ställa in kameran att fota i svartvitt för att naturen ska bli svartvit på bild. Återkommer kanske med en drös bilder av den sorten en annan gång!

2 svar på “Bilder ur arkivet – Fota i svartvitt”

Kommentarer är stängda.