Bilder från en morgonpromenad

Innan jag började löpträna hade jag som vana att ta en längre promenad med hunden varje morgon. Då passerade vi ofta över ”Den lilla ån” och jag gjorde en liten följetong på Instagram under #denlillaån. Det börjar bli ett tag sedan vi tog den morgonrundan så häromdagen bestämde jag mig för att det var dags igen. Dessutom var jag nyfiken på om ägaren till ödehusen hade julpyntat i fönstren även i år. Den här gången tog jag med mig stora kameran.

den lilla ån

Vattenståndet i den lilla ån är högt och isen har inte hunnit lägga.

öde ladugård

En gammal ladugård (?) längs vägen får mig att undra vad som finns innanför väggarna där.

Öde hus julpyntat

Och visst var ödehuset julpyntat till första advent även i år. Skamligt att ett sånt mysigt litet hus ska stå tomt och öde.

öde bagarstuga

På samma tomt som det julpyntade ödehuset står en underbar liten bagarstuga.

öde sommartorp

Däremot hade det lilla sommartorpet i bilden ovan ingen julbelysning tänd i år, även om jag tror att man kan skymta adventsstaken i ett av fönstren.

husknut

Vår by är otroligt vacker men man blir så lätt hemmablind. Allt blir nog dessutom lite extra vackert precis innan solen går upp.