Träningsvärk i gäddhänget

Den här vintern har jag investerat i en skidkurs, en kurs i längdskidor för nybörjare. Tänkte att det var på sin plats att få till någon sorts teknik och ta emot lite tips när det kommer till klassisk skidåkning. Och även om jag åkt en del skidor innan så var den här kursen precis vad jag behövde! Det är ett par år sedan jag åkte skidor sist. Vad jag kan minnas hade jag inte fram skidorna överhuvudtaget under förra säsongen och det är högst oklart om det åktes några skidor året innan det?

Skoterled

Därför var det extra roligt när jag i lördags tog på mig skidorna för årets första tur längs skoterlederna. Det är ju det jag har tränat för, att skida långt och länge efter skoterspår under vårvintersolens strålar! I lördags regnade det iochförsig men skidturen var magisk ändå!

Roligt också att Allis funkar att ha med sig när man åker skidor. Jag har henne fäst i midjan och hoppas att hon åtminstone ska hålla så pass högt tempo att linan mellan oss är sträckt. Men mesta delen av tiden lufsar hon bredvid mig så att linan tjorvar i staven. Lördagens runda blev dock i längsta laget även för Allis så sista biten fick hon springa lös för att vi skulle slippa tjorva så mycket.

Allis

Vi var ute i drygt en och en halv timma på skidorna och att jag idag har träningsvärk i gäddhänget ser jag som ett tecken på att det här måste vi göra fler gånger!