Morgon bland växtligheterna

Jag har piggnat till från förkylningen och passar på att ta en sväng bland odlingarna innan det är dags för helgens sista arbetspass. Värmen har hittat hit under midsommarhelgen och det märks tydligt både i växthuset och i odlingskragarna att växtligheterna har tagit fart. I odlingskragen med morötter och palsternacka är det nu enkelt att se vad som är ogräs och inte. Jag passar på att plocka det ogräs jag hittar.

morgon i trädgården

Potatisblasten har fått en rejäl skjuts av värmen och det är dags att montera bort plastlocken från pallkragarna. I växthuset där jag medvetet låtit bli att vattna under ett par dagar, för att bli av med sorgmyggen, har plocksalladen nästan gett upp. De växter som har större krukor har klarat sig bra.

morgon i växthuset

Jag går en runda med vattenslangen och vattnar ordentligt, det verkar bli en torr och varm sommardag idag igen.

2 svar på “Morgon bland växtligheterna”

Kommentarer är stängda.