Lite pälsvård kanske vore på sin plats

Det är verkligen dags att ta tag i lite pälsvård och helst skulle hunden behöva en dusch. Den där duschningen har vi skjutit upp alldeles för länge. Både hon och jag hatar duschningen och under den här årstiden så vill man ju göra den när man vet att man inte behöver gå ut något mer den dagen. Trots att hon inte har så mycket päls så tar det lång tid innan hon torkar. gordon setter

Hon skulle även behöva en genomgång av sina tassar. Jag är lite orolig för att hon faktiskt kan ha ont i klorna igen även om hon inte visar något.

Gordonsetter

Så här skrev jag efter ett veterinärbesök i Juli 2014:

”Redan innan helgen såg jag att Ilas klo, på samma tass där hon nyss opererat en klo, var på väg att släppa. Och i helgen när hon fick springa lös en stund så lyckades hon naturligtvis stöta till tassen så att höljet på klon släppte. Det resulterade i att vi fick besöka veterinären idag igen och operera bort kloresterna. Veterinären trodde dock inte att det var klolossning, som jag varit lite rädd för att det kunde vara, Gordonsetter ”har ofta” det.”

hund

Under hösten 2014 amputerades en klo för att skickas på analys och analysen visade någon typ av klosjukdom som jag inte minns vad veterinären kallade. Ändå sedan vi fick den diagnosen har Ila mått bra även om hon hatar när man rör henne i tassarna och hennes klor är deformerade och sköra.

Jag skulle kunna tänka mig att det är snön som gör att hon nu verkar ha lite dåligt i sina tassar igen. När snön fastnar mellan trampdynorna så trycker det säkert på klorna. En frisering av tassarna i samband med den övriga pälsvården borde göra susen! Det var ju bara det där med att hon inte gillar när man rör henne i tassarna…