Jag är på resande fot

Det händer inte allt för ofta att jag är på resande fot, allra minst när det gäller att ta sig söderut. Idag har jag dock befunnit mig i Gävle för en uppstart av höstterminen på skolan och jag var alltså tvungen att göra den här resan. Jag valde att resa med tåg, något som jag inte gjort i vuxen ålder, och åkte nattåget ner igår för att anlända på morgonen idag.

En sittplats med bord på nattåget gav inte direkt så många timmars sömn. Men jag vaknade till lagom till att tåget passerade Sundsvall och fick uppleva en magisk soluppgång över staden från tågfönstret. Och det där med wi-fi på tåget verkade vara en sanning med modifikation för inte lyckades jag då få tillgång till något internet inte. Men jag fick en hel del offlinejobb gjort mellan Sundsvall och Gävle i alla fall.

Nu har jag landat på tågstationen i Gävle för hemfärd inatt, det är ingen överdrift när jag säger att mitt huvud är helt tomt och jag känner mig som en urvriden trasa. Allt jag vill är att få slå mig ned på det där förbaskade nattåget och stänga ögonen en stund… Men gissa vad, tågtrafiken är försenad på grund av en olycka någonstans och det skulle inte förvåna mig om jag får spendera natten här på tågstationen också. Det vore väl rätt så typiskt efter att allt har flutit på så himla bra fram tills nu…

fjälltopp

Bilden ovan har inte så mkt med det här blogginlägget att göra förutom att jag hellre hade suttit av några timmars dötid med oviss utgång på en fjälltopp istället för på en tågstation.