En söndagspromenad med utekaffe

Eftersom att november fortsätter att leverera fint helgväder så har vi även under helgen som gick tagit oss ut i skogen. Det är minusgrader och fruset nästan överallt och den snö som kom tidigare i höst är bortsmält sedan länge. Den här tiden på året är det bara att passa på att ta sig ut i skogen innan snön och vintern kommer på riktigt. Jag tackar och tar emot!

Eftersom att det är roligt att ibland hitta nya platser istället för att alltid gå efter samma stigar så hade vi letat fram en sjö på kartan som vi ville gå till. Jag använder Sverige Topo kartan i mobilen som kan laddas ned från google play (för android) här. Det finns förmodligen en liknande app för iPhone om du har apple.

vandringsled

Just den här dagen verkar det så klart pågå jakt precis på den väg där vi svängt av och på parkeringen där vi tänkte lämna bilen har jägarna just klivit ut ur sina bilar. Så vi fortsätter längre in längs skogsvägen och parkerar där kartan säger att vägen tar slut. Vi lägger om planen och tar sikte mot en liten tjärn vi sett på kartan.

Eftersom att vi är i andra halvan av november så går solen inte högt den lilla stund den är uppe. Det är knappt så att den orkar över trädtopparna. Det blåser lite och minusgraderna mot kinden gör sig påminda när vi stannar upp.

50 nyanser av grön

Vad man inte kunde se på kartan är att den täta ungskog som vi står i nyligen blivit röjd och det ligger contortatallar som ett plockepinn längs marken. Vi tar oss ut ur plantagen och upp på en höjd där solens strålar når, slår oss ned och dricker en kopp kaffe tillsammans med en smörgås. Sedan vänder vi och går mot bilen igen, nöjda över den friskluft och solglimt vi lyckades fånga. Den sjö vi tänkte gå till i första hand finns kvar att besöka och hinner inte snön komma kanske vi tar oss dit redan nästa helg!

Vikkoppen