En härlig trädgårdshelg

Vi har haft en riktigt härlig försommarhelg. Termometern visade på över tjugo grader och jag spenderade hela söndagen ute i trädgården. Alla plantor åkte ut i växthuset och jag fick ned de flesta i jord, eftersom att vi fortfarande väntar några nätter med minusgrader så avvaktar jag med att plantera ut plantor utomhus.

Odla i växthus

Jag har satt lock på alla pallkragar, i en har jag sedan tidigare petat ned morotsfrön och igår satte jag potatis i två andra pallkragar. I den fjärde pallkragen har jag grävt ned bokashi och jag avvaktar ett par veckor innan jag sätter något i den. Tanken var att ha broccoli där men det kan nog komma att ändras…

pallkragar

I den låga odlingsytan utanför växthuset har jag satt frön och ett par plantor gräslök och persilja tillsammans med ett par plantor sockerärt (som är en chansning då de kan komma att frysa bort).

gräslök

Det verkar ska vara varmt väder i några dagar nu så det gäller att se till att vattna ordentligt så fröna kan gro. Sen är det väl bara att sätta sig ned och vänta på att man ska få skörda nån gång!? ;)